TTC indeland Jülich

TTC Indeland Jülich


Bericht van Michael Küven,

Start-up voor professionele sport

Na uitvoerige besprekingen tussen de club, coaches, ouders en speler, heeft Barry Berben besloten om de volgende stap te zetten en verhuist op 1 januari 2021 naar TTC indeland Jülich.

Terugkijkend - het is zomer 1982 en een auto met een Belgisch kenteken rijdt naar de noordelijke hal voor training aan de TTC Simex Jülich. Jean-Paul Saive uit Luik wil dat zijn twee jongens, Jean-Michel (12) en Philippe (11), deelnemen aan de Jülich-training. De twee Belgische talenten werden vaste gasten in de trainingsgroep van Jülich en in 1983 maakte Jean-Michel ook de sprong naar het 2e herenteam van de TTC, dat op dat moment in de 2e Bundesliga speelde.

Het is algemeen bekend dat beide hun weg gingen op nationaal en internationaal niveau. Jean-Michel als later Europees en vice-wereldkampioen en Philippe als team vice-wereldkampioen.

Bovendien leidde Philippe's weg hem van 1999 tot 2004 opnieuw naar de Bundesliga in Jülich.

In de zomer van 2020 staat er weer een auto op de parkeerplaats van de Jülich-noordhal. Dit keer met Nederlands kenteken. Robert Berben uit Wessem brengt zijn zoon Barry (16) naar de trainingsgroep van Guido Dickmeis. Barry speelt in de Nederlandse eredivisie voor WESTA Wessem en neemt sinds de zomer deel aan wekelijkse trainingen bij het TTC.

Publiciteit van evenementen: Barry zal officieel verhuizen naar TTC Indeland Jülich vanaf 1 januari 2021. Barry heeft ongeveer 1950 TTR-punten en ontvangt in Nederland slechts 16 punten per kwartaal extra voor de jeugdontwikkelingsbonus en toename van de speelsterkte. In Duitsland kan elke speler echter punten verzamelen voor kampioenschappen en bekerwedstrijden, evenals voor deelname aan toernooien.

Bundesliga-coach Miroslav Broda is ervan overtuigd: "Als Barry in het verleden in Duitsland had gespeeld, zou zijn score 150 punten hoger zijn voor zijn prestatie."

"Het doel is om Barry kennis te laten maken met het professionele veld en daarom hebben we Barry een contract voor anderhalf seizoen gegeven", zegt Arnold Beginn, erevoorzitter en algemeen directeur van Beginn Sport und Werbung GmbH.

Mike Küven als president voegt toe: “Barry is een getalenteerde jongen met een goed karakter en we willen hem de tijd geven om volwassen te worden in Jülich. Ook al biedt de coronapandemie ons op dit moment geen opleidingsmogelijkheden, we hopen op verdere ontwikkeling die zich eerst op amateurgebied dient te consolideren. En misschien herhaalt een (sport) verhaal zich.